Mikkamakka integratív családi Játéktár

A Szociális és Családügyi Minisztérium és az Ifjúsági és Sportminisztérium vezetése 1999-ben közös programként tervezte elindítani a családi nevelés elősegítése érdekében a játéktár programot. A tartalmas gyermek és családi programok kínálatával a családok és gyermekek lelki egészségvédelmét szolgáló programban felismerte a prevenció jelentőségét a gyermeknevelésben. A családokkal együttműködve egy testileg-lelkileg egészséges társadalom létrehozását szem előtt tartva, az új, nemzetközileg is elismert, hazánkban egyedülálló "Mikkamakka módszer" segítségével országos hálózatot hozott létre.

A Mikkamakka Alapítvány azzal a céllal alakult, hogy a magyarországi gyermekellátás fejlődéséhez minőségileg hozzájáruljon, és hogy a családok életébe beépülve hasznos információkat, életre szóló kellemes élményeket, kikapcsolódást, tanulási lehetőséget és sokrétű segítséget nyújtson.

A játéktár szolgálat jól tudja segíteni a család és munkahely összeegyeztetésének gondjaival küzdő fiatal családokat, tartalmas szabadidős elfoglaltságot képes nyújtani, közösségi térként különleges színfoltja lehet egy-egy településnek, sokrétű tevékenységrendszerével jól illeszkedik már meglévő ellátásokhoz.

A játéktárban családi játszóház, szabad játék, kötött programok folynak, a helyi igényeknek megfelelően, egyedi kialakítással. A franchise során a rendszertulajdonos (átadó) egy eredményesen kipróbált, komplex rendszert ad át. Átadóként védett névhasználatot, szakmai programot, módszertant és kidolgozott külső-belső megjelenést biztosít, melyet Intézményünk fenntart.

 

Családi játéktárunkban az Alapítvány által képzett szakemberekhez (2 fő) lehet fordulni, akik a közös játékon keresztül próbálják a gyermeket megismerni, családjával való kapcsolatát, párbeszédét pozitív irányba alakítani, harmonikus fejlődéséhez segítséget nyújtani.

Egyénre szabott, a fejlődéshez igazodó tanácsadással egybekötve alkalmas a program a gyermek személyiségfejlődésének hatékony segítésére.

Feladata:

  • Segítjük a családi nevelést
  • Igyekszünk megelőzni a problémákat, sérüléseket, védeni a lelki egészséget
  • Segítjük a korai társadalmi integrációt és elfogadást
  • Tartalmas kulturális, szabadidős programot adunk a gyermekek, családok számára

 

A szolgáltatás igénybevétele térítési díj ellenében történik.

 

A Játéktár telephelye Hódmezővásárhely, Andrássy út 9. szám alatti ingatlanon belül található.

 

Nyitvatartási ideje:

Hétfő: 9,00-12,00

Szerda: 9,00-12,00 és 14,00-18,00

Csütörtök: 9,00-12,00

 

Keressen minket a Facebook-on is

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes