KAGYLÓHÉJ CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT 2

KAGYLÓHÉJ CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT

Köszöntjük a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat oldalán!

A Szolgálat célja, hogy a szociális munka eszközeivel szakszerű segítséget adjon azokban a szociális, lelki, családi, életviteli problémákban, melyekkel a hozzánk fordulók megkeresnek bennünket.

A családsegítés szociális alapszolgáltatási forma, amely személyes gondoskodást nyújtó ellátás a működési területen /Hódmezővásárhely/ élő teljes lakosság, illetve a szociálisan rászorultak részére.

Feladatunk, a családok segítése érdekében, veszélyeztetettséget és krízishelyzetet észlelő jelzőrendszer működtetése. A jegyző, a járási hivatal, a szociális és egészségügyi szolgáltatók, a pártfogói felügyelői, a jogi segítségnyújtói szolgálat, a nevelési- és oktatási intézmények jelzik, az egyesületek, az alapítványok, a vallási közösségek és a magánszemélyek jelezhetik a családsegítést nyújtó szolgálttónak, intézménynek, ha segítségre szoruló családról, személyről szereznek tudomást. A kapott jelzés alapján a családsegítést végző szolgáltató intézmény feltérképezi az ellátási területen élő szociális és mentálhigiénés problémákkal küzdő családok, személyek körét, és személyesen felkeresve tájékoztatja őket a családsegítés céljáról, tartalmáról.

Kérjük, tekintse át a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat oldalait! Ismerje meg szolgáltatásainkat, tevékenységünket.

Megismerheti a beérkezett jelzésekkel folytatott szakmai munkát, amennyiben jelzést kíván küldeni, jelzőlapot tölthet le.

Munkacsoportunk szakmai küldetése, hogy a hozzánk fordulóknak magas színvonalú, egyénre szabott segítőmunkát biztosítsunk úgy, hogy kliensünk a segítő kapcsolatban önsegítő és problémamegoldó képességét megőrizze.

További szempontunk, hogy az időben történő segítségnyújtást biztosítsuk a gyermekjóléti munka során, a gyermekek mindenekfelett álló érdekét tartsuk szem előtt, amelyben a gyermek biztonságos családban történő nevelkedését erősítjük, támogatjuk.

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes